2012. január 18., szerda

tél....

Esik a hóóóó!!!
Már tegnap délután elkezdett esni a hó, de csak épp annyi esett, hogy a füves részen fehér lett, a járdára meg ma reggelre ráfagyjon a víz. Viszont ma délután, illetve így délután 2 körül akkora pelyhekben esik a hó, ha így halad estére szánkózhatunk egyet.
Bár rühellem a telet, utálom a havat, és szét akarok fagyni folyamatosan, és depis vagyok már ettől az egész buzi hideg időtől, de most így bentről nézve ezeket a hatalmas hópihéket nézve megjött a kedvem egy kis szánkózáshoz...aztán majd elválik hogy mekkora lesz, minden esetre Bog alig várja már, hogy tudjon csinálni hóangyalkát, úgy tudjon hógolyót gyúrni hogy az hóból áljon és ne 50-50% hó és sár-na itt kifejezetten várom a havat, kicsit unom már a kesztyűket mosni...-, és hogy tudjon szánkózni az apja ősrégi szánkójával, ami tökéletesen megy, tavaly kipróbáltuk... :D

Más, fu ma nagyon jó kedvem lett, végre valahára (ezt itt Robinak (férjemnek) nem ajánlatos rész, tehát át lehet lépni) tudtam venni torta sütőformákat.
Igaz csak penny-ben vettem, de 2990ft volt, és van benne egy gyümitorta forma, egy kerek csatos forma amibe egy sima aljat lehet rakni meg egy ilyen lyukas kuglóf féle aljat, hogy annak mi a neve nemtom. Meg volt még hozzá egy ilyen téglalap forma is, na azt meg végkép nemtom hogy hívják, talán ilyen kis kenyérfélét lehet benne sütni, nem vagyok otthon sem a süti sütésben sem a sütöforma elnevezésekben sem, na és ez volt így becsomagolva, és fu de nagyon örültem, végre tudok sütni én is tortát, hétvégére ki is fogom próbálni, lehet gyümitortát sütök.