2012. július 19., csütörtök

rajzoltunk...

Pár kép, a napokban kipróbáltuk Bogi szülinapi ajándékát, az aszfalt krétát.
Picit agyalni kellett hova is menjünk rajzolni, mivel itt a lépcsőház előtti járda khmmm. nem épp alkalmas rá, hisz enyhén szólva is gusztustalan és koszos.
Így a közelben levő Népkertben találtuk meg az ideális aszfaltrajzolós helyünket, jó móka volt, jó hosszan telerajzoltuk a járdát....:DDD




és akkor a változások....

Időközben alakult picit az életünk, ismét munkanélküli lettem...:(
Mondjuk annyira nem bánom, nem épp egy jó munkahelyet sikerült választanom, csak hogy emlékezzek rá mekkora vagyonokat kerestem ott.
Az első hónapból 2 napot dolgoztam, arra 4000ft-ot kaptam.
A következő hónapom csak fél hónapra sikeredett, ugyanis akkor Bogi is beteg volt egy hetet, én is lebetegedtem (miért is ne, hisz soha nem szoktam beteg lenni ennyire, most hogy elkezdek dolgozni naná...).
Így az a hónap elég vacakra sikeredett, így kaptam 20000ft-ot.
A júniusi hónapom az viszont teljesen normális hónap volt, egy napot sem hiányoztam, ott voltam minden nap reggel 7-től délután fél 3-ig, tehát minden nap megvolt a 7 órám, sőt, volt több nap is mikor túlóráztam is, ezen kívül volt egy nap, mikor fél 4-kor elrohantam a gyerekért oviba munkából és vissza gyerekkel dolgozni, fél 5-ig dolgoztam aznap gyerekkel a zsebemben, és annyit nem kaptam hogy köszönöm hogy visszajöttél dolgozni gyermekeddel együtt hogy kész legyen a sürgős munka....no comment....persze Bogi nagyon élvezte, nem volt még ilyen helyen, node akkor is, egy gyerek nem munkahelyre való.
No és ami a lényeg, erre a hónapra kaptam kemény 34530ft-ot!
Hát mikor megláttam azt hittem menten lehidalok, de gondoltam csak raknak hozzá, kiegészítik hogy legalább a minimálbérem meglegyen, hát tévedtem, képesek voltak ennyi pénzt odaadni.
Nem is emlékszem mikor kerestem ennyire keveset.
Na és ami végleg kiverte a biztosítékot az a júliusi hónap volt, júliusban ugye nincs ovi, így az első hétre beírattam Bogit a mi ovinkban levő kézműves táborba, nagyon évezte a csajszi szó nincs róla, de ami vicc, hogy 8000ft volt egy hétre a tábor, én jó ha a felét megkerestem azon a héten. Na és persze arról nem is beszélve, munkám alig volt, és mikor nem volt lyukazni és gombozni való akkor beraktak meózni.
De ugye ez magától értetődik, ha nincs lyukazni/gombozni való, akkor végtermék sincs egy idő után, tehát nincs mit meózni....na ekkor jött a fincsiség, eltalálta a szalagvezető, hogy mivel júliusban nincs takarítónő így ha elvállalnám takaríthatnék, az 500ft-os órabérben van ám!!!! jelszóval. Mivel nem volt mit csinálnom nem volt más választásom.
Így nekiálltam klotyót takarítani, lyukas gumikesztyűben, mert egy normális rohadék gumikesztyű sem volt.....:(((
Aztán volt még pár szupi melóm, a visszahozott koszos ingeket szétválogattam majd bepakoltam a mosógépbe kimosni őket, szal az az egy hét eszméletlen izgi volt, változatos jobbnál jobb melókkal.
Utána való héten hétfőn mikor mentem dolgozni felvettem a hatalmas fizum, és döbbenten írtam alá hogy átvettem, és képesek voltak tényleg 34ezret adni egy hónapra.
Hát ezután kedden reggel betelefonáltam hogy ennyi vótam....:DDD
Mondjuk sok embertől hallottam hogy ott nagyon nem lehet keresni, és ott a varrodában is egy köztudott tény volt, hogy gombozón és gomblyukazón nagyon keveset lehet keresni, én ettől függetlenül megpróbáltam a lehetetlent, és hát sajnos tényleg így is lett.
Mindegy, végülis túléltem, lett egy kis pénzem, csak az bánt nagyon-nagyon, hogy úgy terveztem júniusban teljes hónapom lesz és picit több lóvét kapok, és így júliusban el tudunk menni egy pár napos nyaralásra is belőle, hát ez valahogy így nem jött össze, nem is értem miért....:SSS
Egy haszna viszont volt ennek a munkának, fogytaaam!!! Most 70 kg vagyok, de volt hogy 69-68kg-ig lementem, most azon vagyok hogy ne szedjem vissza. :)))
Ennyi a történés, most ismét munkát keresek, van már kilátásban egy hely, arról még nem írok semmit, mivel júliusban nincs ovi és Bogcsi itthon van, augusztusban majd kiderül minden. :)))

5 éves nagylányom lett...

Július 3-án úgy döntöttünk Robbal, hogy megünnepeljük Bogi szülinapját hármasban.
Elvileg úgy volt hogy hétvégén ünnepelünk anyósékkal, de mivel eszméletlen meleg volt akkoriban anyósék nem merték bevállalni a nagy utat a kánikulában, és én sem tartottam jó ötletnek, mivel itt fent a 3-dikon csupán 36 fokos volt a szoba, szóval eszméletlen meleg volt.
Így maradt a hétköznapi ünneplés.
Előtte hétvégén elmentünk egy közeli cukiba és rendeltünk egy pici dobos tortát, Bogi választott a tetejére egy marcipán lovacskát.
Gondolkoztam a saját készítésű tortán, de gyorsan felejtősre vettem, mivel nagyon meleg van, plusz nincs kicsi tortaformám és hármunknak még a pici torta is sok volt.
Kedden Robival eljöttünk a melóból előbb, mivel Bogi oviban volt így tudtunk készíteni neki egy kis meglepit.
Feldíszítettük a szobát, teleraktuk lufikkal szerpentinnel, szóval előkészítettük a terepet, ajikat becsomagoltam, természetesen lovat kért a csajszi mi mást....:D
Aztán elmentünk a csajsziért az oviba, és mikor hazaértünk volt nagy meglepődés...:)
És akkor a képek:













ismét itt....

Nos, a nagy szünet után azt hiszem ismét ideje írnom picit és behoznom a lemaradásom, van is mit, és történések is vannak, tehát akkor kezdem időrendi sorrendben....:D