2012. április 11., szerda

a csend megtörve...:)))

Nos, kis pihenő után folytatódik az uncsi egyhangú hétköznapok.

Szombaton reggel egy picit fájdalmas volt a koránkelés, 5:30-kor keltem, éjfél után feküdtem, tehát nem aludtam magam hülyére, de túléltem.
Félkómásan, ugyanis úgy indult a reggelem, hogy nem bírtam kv-t inni, mert én csak tejjel és cukorral tudom meginni, de mivel a konyhamalac zuram péntek este mindent elpusztított a hűtőből "hogy ne romoljon meg semmi" jelszóval, a gondosan félrakott korty tejemet a reggeli kv-ba is megitta, áhhh alig dühöngtem...:D
Na mindegy, szóval ettől függetlenül is kényelmesen elkészültünk és kiértünk a vonathoz (talán életünkben előszőr rohanás kapokdás futás nélkül) és elindultunk Majsára.
Azzal a vonattal mentünk ami Szentes felé megy Csongrádon át Félegyházára, azon nem kell átszállni sehol, na pont ez volt a gond, az a 1,5 óra folyamatos vonatozás elég hosszú volt, még Bogi is unta nagyon.
Anyámék nagyon örültek hogy végre ott vagyunk, fu nem győztek unokázni meg könnyesre röhögni a szemüket az unokájuk beszólásain.
Úgy különösebb programunk nem volt, szombat délután szupi idő volt, így a lakásból kiszabadulva kiélveztük a kertes házat, sétáltunk labdáztunk, Bogi előkerítette a kinőtt 3-as motorját, szóval el voltunk rendesen.
Aztán szombat késő délután jött egy marha nagy vihar felhőszakadással villámlással meg mindennel, csak néztünk, mint a nyári zivatarok olyan volt.
Na ez a vihar meg is hozta a hideget sajna.
Vasárnap délután elmentünk tesómékhoz.
Ott voltak tesóm élettársának a fiáék, azoknak van két fiuk, a Bence és a Bálint, Bogi kivételesen jól eljátszott velük, pedig fiúúúúk voltak, ő utálja a fiúkat....:D
Én addig öcsém élettársával beszélgettem....illetve úgy jobban hangzik, hallgattam az Ica panaszát...csak a szokásos hogy itt fáj ott fáj, így 50 felett már kell neki a szemüveg mert nem lát jól, fu de rossz nekik mert alig jönnek ki a pénzükből és még sorolhatnám....mintha másnak jobb volna, de mindegy.
Ilyenkor azért mindig ledöbbenek, tesóm 33 éves a bige meg 50...bakker az öcsémnek unokái vannak, nagyon duuuuurva...mégha nem az övéik is.
De hát ez van, az  Ő élete, ha neki anyára van szüksége az anyja helyett, mert kb amiket mesélt az Ica azt vettem ki, ezek úgy élnek, úgy osztja a tesómat a nő mintha a fia lenne, nagyon durva.:(
Túl sokáig nem kellett hallgatnom a kedves sógornőmet, mert Boglárkámat elkapta a durci, ugyanis labdáztak a fiúkkal és begurult a labda az asztal alá -folyton begurult- és Bogi ahogy bemászott utána mikor kifelé jött picit hamarabb állt fel a kelleténél és frankón lefejelte az asztal szélét.
Na erre elkezdett piyteregni, szólni nem szólhatott hozzá senki, azt mondta inkább menjünk haza a mamához, mert itt mindenki kinevette.
Hát ez van, érzékeny durci leányom gyorsan véget vetett a rokonyozásnak, amit most kivételesen annyira nem is bántam, így is hallgattam vagy 1,5 órán át az Icát....:D
Hétfőn felöltöztünk vártuk a locsolkódokat, hál istennek kezd mindenki leszokni róla, így csak az öcsém jött a "fiával meg az unokáival"....ennyitől is sikerült bűzleni rendesen....:D
Hát ennyi volt a nagy húsvétolás, elég is volt belőle.
Mondjuk Majsán még szivesen maradtam volna pár napot, de igazából túl sok értelme úgysem lett volna, ott is hideg van.
Hazafelé nem arra mentünk vonattal amerről jöttünk, hanem Szeged felé, hát így sokkal jobb volt, igaz itt át kellett szállni Félegyházán és Szegeden is, de így megtört a 2 órás út, és fel sem tünt hogy hosszú.

Azért jó volt hazajönni, bár ilyenkor pár napon keresztül tiszta depi vagyok, nem tudom miért egyébként, részben mert tudom, hogy Anyukámék ilyenkor ülnek ketten és sirdogálnak hogy megint elmentünk üres lett a ház és nagy a csend, részben meg a fene tudja miért.

Hát ennyi volt, most döglünk a lakásban a 3-dikon, jó volna ha lemehetnénk picit, de semmi humorom a hidegben bohóckodni a sznob játszótéren, a messzibb játszóterekre meg nincs kedvem most menni, meg Bogi bicajának az első kerekét sikerült kiszúratni, kb egy órát bír felpumpálás után, azt is el kellene vinni szerelőhöz, merthát hiába van egy ügyes okos férjem, az bicikligumit nem tud cserélni....:D