2012. január 21., szombat

szülinapozás...


Ma voltak anyósék, és megünnepeltük az én és a férjem szülinapját.
Sütöttem tortát, ami életem első tortája volt, hát valami eszméletlen finom lett, és akkora sikere volt, hogy 1 azaz egy szelet maradt holnapra belőle.
Csináltam róla képet, holnap ha nem leszek lusta leszedem a képeket a fényképezőről és rakok fel ide, hogy mindig emlékezzek majd rá, milyen finom lett az első tortám, szépnek épp mondjuk nem volt mondható, de az nem lényeg.

Más, kaptunk anyóséktól is meg anyukáméktól is egy kis lóvét szülinapi ajinak, na ezt mi közös megegyezéssel a férjemmel gyorsan be is fektettük, irány tecsko és vettünk egy tecsko gazdaságos kenyérsütő gépet!
Többek közt azért is, mert nálunk eszméletlen mennyiségű kenyér jut le a kukába, amivel konkrétan nincs is gond, mert külön szatyiba rakom és kiakasztom a kuka szélére, és a kukázósok meg elviszik, azzal már inkább, hogy ez hatalmas pazarlás és megszorítások vannak. Másik, én mikor ünnepek vannak folyton gondban vagyok mennyi kenyeret vegyek, mert ha sokat veszek az fix hogy nem fogy el, ha keveset akkor meg kevés lesz, így meg csak belerakom a cuccost a gépbe és kész a finom friss ropogós kenyér, még akkor is mikor egy bolt sincs nyitva. Szóval sok érv szól amelett hogy miért is vegyünk kenyérsütőt. :D
Mondjuk most ilyen azt hiszem komáromi kenyér keveréket vettünk, fehéret és rozsosat, és kisült az első kenyér, hát valami eszméletlen finom lett, holnap valszeg süthetem a következőt... :D